Θερμομόνωση - θερμοπρόσοψη Άργος Ναύπλιο

  •  Θερμομόνωση γενικά ονομάζουμε την κατασκευή του κελύφους ενός κτηρίου έτσι ώστε:

  • Τον χειμώνα να εμποδίζει την εσωτερική θερμότητα  να βγεί έξω από το κτήριο.

  • Το καλοκαίρι να εμποδίζει την εξωτερική  θερμότητα να μπεί μέσα στο κτήριο.

  • Σκοπός είναι να διατηρηθεί  ένα ευχάριστο και υγιεινό μικροκλίμα στο εσωτερικό της οικίας, λαμβάνοντας βέβαια υπόψη και άλλους παράγοντες, όπως την υγρασία, την παλαιότητα πολλών κτηρίων κλπ. Παράλληλα μεγιστοποιούμε την οικονομία σε θέρμανση και ψύξη.  Τελικά το ώφελος είναι πολλαπλό, σε οικονομία,  υγεία και ευεξία. Τελικά ένα νέο πολύ καλύτερο σπίτι.

  • Η δομική θερμομόνωση εξελίσσεται  με βελτιωμένες  τεχνικές και νέα συστήματα και στην  a-monosi παρακολουθούμε  τις  εξελίξεις και  ειδικά όσες σχετίζονται με το ελληνικό κλίμα.  Προτείνουμε  λύσεις θερμομόνωσης με εξαιρετική απόδοση και οικονομία ειδικά στο κλίμα της νοτίου και νησιωτικής Ελλάδος. Λύσεις  που θα αντέξουν στο χρόνο, προσφέροντας ευχάριστη  διαβίωση  και μεγάλη οικονομία  χρήματων.

Μια σχετικά πρόσφατη αλλά ήδη καθιερωμένη μορφή θερμομόνωσης είναι η  εξωτερική θερμομόνωση τοίχων ή αλλιώς θερμοπρόσοψη.  Έίναι ένα σύνθετο σύστημα θερμομόνωσης στο εξωτερικό μέρος της τοιχοποιίας των κτηρίων,  σε συνδυασμό με  ενισχυμένα επιχρίσματα ειδικού τύπου.

Τόσο στα παλαιότερα  κτήρια (συνδυάζοντας  και πλήρη ανακαίνιση των όψεων), όσο  και στα νεόδμητα, η θερμοπρόσοψη  είναι ο σύγχρονος  τρόπος θερμομόνωσης με  πολλά πλεονεκτήματα. Άλλωστε  εφαρμόζεται εδώ και πάρα πολλά χρόνια σε Ευρώπη και Αμερική.

Δυστυχώς στην Ελλάδα πολλές  φορές τα συστήματα αυτά εφαρμόζονται υπό τύπου ΄΄πατέντας΄΄ με την λανθασμένη εντύπωση μερικών ότι η θερμοπρόσοψη είναι ΄΄κόλλημα φελιζόλ και σοβάτισμα΄΄. Πρόκειται για σοβαρό λάθος που θα πληρωθεί, η θερμοπρόσοψη είναι ειδική εφαρμογή για ειδικευμένους μονωτές,  λόγω των ιδιαίτερων απαιτήσεων που θέτουν οι έντονες θερμοκρασιακές μεταβολές,  η υγρασία, και η παλαιότητα πολλών κτηρίων.

 

Είμαστε επίσημα εκπαιδευμένο συνεργείο πάνω σε σημαντικά συστήματα θερμοπρόσοψης όπως είναι το γνωστό ''KELYFOS΄΄ , το Thermosystem, το ΄΄MAPETHERM΄΄ και  άλλα.

Σε συνδυασμό με την επίσημη πιστοποίησή μας ώς ΄΄μονωτού΄΄,  διαθέτουμε την απαιτούμενη   τεχνογνωσία και εμπειρία  στην θερμοπρόσοψη, στοιχεία απαραίτητα για έργα που θα διαρκέσουν και θα αποδώσουν.

 

Θερμοπρόσοψη Άργος  Ναύπλιο

  Eργα  θερμομόνωσης   Άργος Ναύπλιο
Θερμοπρόσοψη ΄΄ζώνης΄΄

σε διαμέρισμα